Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

2021 elején indulhat a koronavírus elleni vakcinák gyártása

2021 elején indulhat a koronavírus elleni vakcinák gyártása

Jövő év elejére várható a koronavírus elleni oltóanyagok megjelenése a gyógyszertárakban - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa szombaton az M1 csatornán.

Kis Zoltán hozzátette: egyre több vakcinagyártó cég oltóanyag-fejlesztése tart az utolsó fázisban, de még további vizsgálatok szükségesek.

Mint mondta, az engedélyeztetési eljárások felgyorsítására felkészültek a hatóságok, de a vakcinagyártók is egyetértenek abban, hogy a biztonság mindenek előtt áll.

A jövő év elején gyártásra kerülő sok millió dózis forgalmazásának logisztikája már önmagában kihívás lesz - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már kidolgozta a vakcinák piacra kerülésének tervezetét. A világszervezet ajánlása szerint először a "frontvonalban" dolgozók, majd az idősek, a közszolgálatot végzők kapják meg a védőoltást.

Címkék: koronavírus, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.