Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: pannonmedia.hu

7 csoda a zánkai gyermektáborban

7 csoda a zánkai gyermektáborban

Különleges élmények – különleges gyermekeknek elnevezéssel folynak a Magyar Vöröskereszt szervezésében érdekesnél érdekesebb rendezvények a zánkai Új Nemzedék Központban. A 7 csoda elnevezésű gyermektáborban egészséges normál körülmények közt élő és “más” gyermekek, köztük fogyatékkal élő, speciális nevelési igényű, intézetis, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermek nyaralnak együtt. A tábor szervezőinek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a társadalmi rétegeket, és ezek a fiatalok egymás felé fordulva, bizonyos helyzetekben egymásra utalva, hidat építsenek egymás között.

Az augusztus 16-ig tartó programsorozat sajátossága, hogy olyan gyerekeknek szervezték, akik különleges nevelési igényeik miatt nehezen illeszkednek be a többségi társadalomba. Őket döntő többségében önkéntesek „vették védőszárnyaik alá”.

Magunk is megtapasztalhattuk, hogy valóban akadnak nehezebben kezelhető fiúk vagy lányok, ám a szép szó, a határozottság, az elhivatottság csodákra képes. Az ország különböző pontjairól érkezett gyerekek többek közt élőcsocsó bajnokság, sárkányhajós balatoni kincsvadászat, tábori lagzi résztvevői lehettek. Ezzel is igazolva a szlogent: „A 7csoda élménytáborban minden megtörténhet”.

A program vendége volt a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István, aki a hátrányos helyzetben élők integrációja fontos állomásának nevezte a zánkai rendezvényt. Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének kultúrattaséja, Dmitrij Tarakovszkij (Dmitri Tarakhovsky) szerint a tengerentúlon már jól ismert integrálódási programnak kiemelkedő a szerepe ott, ahol sokan élnek nehéz körülmények közepette.

A harmadik alkalommal rendezett tábornak voltak visszatérő vendégei is, így például a nagykanizsai Simon Kornél, aki családja hátrányos anyagi helyzete miatt utazhatott Zánkára. A fiúnak elsősorban az esti bulik tetszettek, meg a mindennapos balatoni fürdőzés. A budapesti Musztafa Amina még óvodás, de pillanatok alatt megbarátkozott az új körülményekkel.

A 7 csoda élménytábor vezetője, Kakuk Timika önkéntesként vállalta az emberpróbáló munkát, s ha kellett, maga is beállt a játszók közé. A tábort meglátogatta a Nemzetközi Vöröskereszt Európai Zónairodájának szervezetfejlesztési delegáltja, Branimir Knezevic is. Ott volt továbbá Ambrózy Katalin, a Cargill HR menedzsere, Barabás Éva, az RTL Klub Fókusz című műsorának vezetője.

Nézze meg videó összeállításunkat is:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.