Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Január 07. 08:53, szombat | Belföld
Forrás: mti

A fél országban figyelmeztetés van érvényben az extrém hideg miatt

A fél országban figyelmeztetés van érvényben az extrém hideg miatt

Az extrém hideg idő miatt továbbra is a fél országban figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében akár mínusz 20 Celsius-fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, ezért ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A fővárosban és Pest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú a figyelmeztetés a hideg a miatt.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6 fok között valószínű, (Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték).

A meteorológiai szolgálat azt írta: a hőmérséklet napközben mindenütt mínusz 15 fok fölé emelkedik, de az előttünk álló éjszaka a Dunától keletre ismét egyre többfelé éri el a minimum a mínusz 15 fokot. Az Északi-középhegység szélvédett, illetve hóval borított területein ennél is hidegebb várható, ott mínusz 20 fok alatti értékek is lehetnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyenge hófúvásra is figyelmeztetnek, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében továbbra is a viharos szél veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az OMSZ jelezte: a Dunántúl nyugati felén (elsősorban az Alpokalján, a Bakonyban és a Balaton térségében) kora délutánig még lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések, majd a nap második felében mindenütt jelentősen csillapodik a légmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során