Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Február 02. 08:47, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Hollandiában feljegyzett új esetek csaknem felét a vírus brit változata teszi ki

A Hollandiában feljegyzett új esetek csaknem felét a vírus brit változata teszi ki

Egyre terjed a koronavírus brit változata Hollandiában: két hete még az újonnan feljegyzet esetek harmadáért, a múlt hét folyamán azonban már csaknem a feléért volt felelős az országban

- idézte Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter parlamenti beszámolóját a helyi sajtó hétfőn.

A miniszter azt is közölte, hogy a járványterjedést nyomon követő jelentés szerint a brit vírusvariáns legalább 50 százalékkal fertőzőbbnek bizonyul a korábbi vírusnál.

A holland kormány a koronavírus-járvány megfékezésére hozott számos rendkívüli intézkedés mellett a járvány harmadik hullámának elkerülése érdekében nemrégiben este fél kilenctől reggel fél ötig tartó kijárási tilalmat léptetett életbe.

Az illetékes holland közegészségügyi hatóság hétfői tájékoztatása szerint folytatódik a járványhelyzet év eleje óta tartó javuló tendenciája. A múlt hét folyamán átlagosan naponta 4284 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust. Az adat 19 százalékkal alacsonyabb a megelőző héten feljegyzet számoknál. Kiemelték: vasárnap 3714, hétfőn pedig 3280 új esetet jegyeztek fel. A hétfői esetszám a négy hónapja feljegyzett legalacsonyabb napi adat - közölték.

Kórházban jelenleg 2270 embert ápolnak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Noha a betegek száma mintegy 50-nel magasabb a vasárnap közölt adatoknál, heti összehasonlításban öt százalékkal kevesebbet, mint múlt héten. Közülük 639-an részesülnek intenzív ellátásban. Számuk mintegy hétszázalékos csökkenést mutat. A járvány következtében a múlt hét folyamán átlagosan naponta 67 ember halt meg, 15 százalékkal kevesebben, mint az előző héten. Az illetékes hatóság hétfőn 27 halálesetről számolt be. A járvány kezdete óta Hollandiában 992 084 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, és 14 108 ember halt meg a Covid-19 betegség szövődményekben.

Helyi sajtóbeszámolók szerint a holland rendőrség a hétvégén csaknem 1600 esetben intézkedett a rendkívüli intézkedések megszegőivel szemben és mintegy 980 esetben szabott ki legalább 95 eurós (mintegy 34 ezer forint) bírságot. Információk szerint a holland kormány az általános iskolák újranyitását és a kijárási tilalom feloldását fontolgatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése