Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 06. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A jó vezető nyomában: „a titok úgy is a gyakorlatban rejlik”

A jó vezető nyomában: „a titok úgy is a gyakorlatban rejlik”

A jó vezető gyorsan tanul és hajlandó felgyűrni az ingujját. Nem kell feltétlenül egyetemi tanárnak lenni, sőt az elméletiség túlzott dominanciája a gyakorlat felett árthat. A jó munkakapcsolat bizalmon alapul, nem kell folyamatos vizsgálatokkal terhelni a munkatársakat. Egy vezető felelőssége arra is kiterjed, hogy a kolléga egészségesen menjen haza és minőségi időt töltsön otthon – a Rádió Orient műsorában Bogdánffy Péter vezérigazgató mutatta be, milyen a jó vezető.

Bogdánffy Péter az ügyvédi pálya után lett a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója Zrt. pénzügyi tanácsadó cég vezérigazgatója. A Rádió Orient vendége elmondta, Németországban gyakori ez a megoldás. „A jogi pálya kiemelkedően jó iskola, az ügyvédség problémamegoldásra tanít. Ezt a tusát a saját életemben és vállalatvezetőként is nagyon jól tudom hasznosítani” – emelte ki szakmai pályafutásának hatásait a vezérigazgató.

„A jó vezető gyorsan tanul és hajlandó felgyűrni az ingujját” – hangsúlyozta az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége. Meghatározott alapképességek birtoklása esetén sok cég élén sikeres lehet az ember, a szakmai részt menet közben is el lehet sajátítani. „Nem kell feltétlenül egyetemi tanárnak lenni, sőt az elméletiség túlzott dominanciája a gyakorlat felett árthat” – mondta a vezérigazgató. Bogdánffy hozzátette, a jó vezető bármilyen céget jól vezethet, amennyiben vezetői periódusát a szakma alapjaiba való betanulási időszak előzte meg. A vezető emellett a csapatmunka fontosságát emelte ki.

„A titok úgy is a gyakorlatban rejlik” – hangsúlyozta Bogdánffy. A vezérigazgató elmondta, mások tapasztalataiból és példáiból sokat tanulhat az ember. Emellett az elkövetett hibák után is sokkal okosabbá válik. „A kudarcok után a helyes reakció a fontos, hogy fel tudj állni a sikertelenség után” – magyarázta a jó vezető ismérveit a vendég. Hozzátette, az igazi vezetőket nem választják vagy a pozícióba ültetik, hanem követni szokták őket.

Egy cég szervezeti fejlesztése olyan nagy munkát igényel, mint egy rendes ház építése – jelentette ki a vezérigazgató. A közigazgatási rádió vendége elmondta, a Brókernet Zrt. a múltban szervezetileg nem követte le a változásokat, így most rengeteg tennivalója van. A pénzügyi piac jelentős átalakításon ment át. Ezért soha nem lehet hátradőlni, mindig lesz feladat – hangsúlyozta a cégvezető a folyamatos megújulás fontosságát.

A nők és a férfiak egyenlő alkalmazása napjainkban kiemelten fontos kérdés az esélyegyenlőségért vívott harcban. Bogdánffy a témával kapcsolatban elmondta, a kvótákban nem hisz, azonban a hölgyek intuitív képességeiben igen. „A Brókernet igazgatóságában tudatosan választottunk be egy nőt. Vele kiegészülve kollektíve jobb döntéseket hozunk, a hölgy jelenléte gazdagítja a munkát” – emelte ki.

Az élni és élni hagyni vezetői hozzáállás nagyon fontos – hangsúlyozta a vendég. Bogdánffy elmondta, nem híve a munkatársak folyamatos ellenőrizgetésének. „A jó munkakapcsolat bizalmon alapul, nem kell folyamatos vizsgálatokkal terhelni. Egy vezető felelőssége arra is kiterjed, hogy a kolléga egészségesen menjen haza és minőségi időt töltsön otthon” – emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.