Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Március 10. 16:09, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

A magyarok többsége elutasítja az indokolatlan pánikkeltést a médiumok részéről a koronavírussal kapcsolatban - közölte kutatása alapján a Századvég Alapítvány kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a megkérdezettek 71 százaléka úgy látja, hogy bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és csak 25 százalékuk szerint nem jelent problémát a jelenség.

Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kell fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumok ellen, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek - tették hozzá.

A közleményben azt írták: a felmérés alapján kijelenthető, hogy a koronavírus-járványhoz hasonló, nagy közérdeklődést kiváltó események idején kiemelt jelentőségű a hiteles tájékoztatás a lakosság nyugalmának megőrzéséért és a járvány kialakulásának megelőzéséért.

Címkék: elutasítás, rémhír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).