Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A vonatok után vasútállomásokon is lesz ingyenes wifi

A vonatok után vasútállomásokon is lesz ingyenes wifi

A MÁV Csoport már több száz vasúti kocsiján biztosítja az ingyenes vezeték nélküli (wifi) internet szolgáltatást utasai számára. Szeptember 27-én pedig a vasúttársaság az első állomási wifi-rendszert is üzembe helyezte, Keszthelyen. A keszthelyi tesztüzem után a közeli hónapokban újabb vasútállomásokon építik ki a szolgáltatást, melyet ingyen biztosítanak a vonatra várakozók számára. A vasúttársaság célja ez által plusz, díjmentes szolgáltatás nyújtása utasai számára.

A keszthelyi wifi-rendszert a Balatonszentgyörgy–Keszthely vasútvonal megnyitásának 125. évfordulója előtt tisztelgő ünnepség keretében helyezték üzembe, 2013. szeptember 27-én. A tesztüzemű szolgáltatás szakmai és infrastrukturális hátterét a T-Systems Magyarország Zrt. biztosítja.

A vonali évfordulós ünnepséget a MÁV és Keszthely Város Önkormányzata közösen szervezte, azon Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott. Az évforduló alkalmából a vasúttársaság egész nap színes programokat kínált a keszthelyi állomásra kilátogatóknak. Egyebek közt nosztalgia vonat, hajtányozási lehetőség, a matricázott Aranycsapat-mozdony és a Weöres-mozdony várta az érdeklődőket. Ezen járművekre fel is mehettek, és immáron a helyszínen készült fotóikat az állomási wifi segítségével is megoszthatták ismerőseikkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: