Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. December 05. 16:46, csütörtök | Helyi
Forrás: balatonfured.hu

Balatonfüreden is átteker a Giro d’Italia

Balatonfüreden is átteker a Giro d’Italia

A világ egyik legjelentősebb kerékpáros körversenye, a Giro dʼItalia jövő májusban a Balatonnál rendezi az egyik szakaszát. A világklasszis bringások az első három szakaszt Magyarországon teszik meg, ebből a harmadik táv lesz a Balaton-f

Jövőre Magyarországról rajtol majd az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. Három szakasz lesz, amelyből az egyik a Balatont, azon belül Füredet és Tihanyt is érinti majd.

Tavaly több mint 800 millióan követték tévén a versenyt, 3-400 ezer ember pedig a helyszíneken szurkolt a bringásoknak a világ egyik legjelentősebb körversenyén.

A Girónál nem ritka, hogy a rajtot más országban rendezik, mint magát a versenyt: korábban már Izraelben is rendeztek szakaszokat, ilyenkor a turisztikailag leglátványosabb tájakon tekernek a versenyzők. Így esett a választás a Balaton-felvidékre is.
Mauro Vegni, a Giro versenyigazgatója ezt mondta a balatoni szakaszról: Ha csak technikai szempontból nézzük, akkor sík szakasznak számít, enyhe emelkedők lesznek benne. Ez promóciós célú, országimázs növelő szakasz. A mezőny a három magyar szakasz után repülőre ül és Szicíliában folytatja.

A magyarországi Grande Partenza, azaz nagy rajt keretében 2020. május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.
A második etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol, majd a Pilisen átkelve a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben ér véget a 193 kilométeres táv.
A harmadik, 197 kilométeres szakasz május 11-én Székesfehérváron kezdődik, Veszprém érintésével befut Balatonfüredre, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig.

Balatonfüreden a 71-es úton haladnak majd át a bringások, a város a tervek szerint kísérő programokkal várja majd a világhírű versenyt.

Címkék: balatonfüred

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 07:52, kedd | Külföld

Donald Trump rendet ígér, ha szükséges katonásat

Donald Trump amerikai elnök rendet ígért, ha szükséges, a hadsereg segítségével is, a Fehér Ház Rózsakertjében mondott rövid nyilatkozatában hétfőn.

2020. Június 02. 07:26, kedd | Külföld

Június közepétől szabadon utazhatnak a csehek

Június 15-től szabadon utazhatnak a cseh állampolgárok az összes európai országba. Negatív koronavírus tesztet csak Nagy-Britaniából és Svédországból való visszatéréskor lesz kötelező felmutatni.

2020. Június 02. 07:25, kedd | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők kedden újra két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormánynak az Országgyűlésben.

2020. Június 02. 07:09, kedd | Belföld

Kamuigazolvánnyal is próbálkozott a veszélyeztető sportkocsis - VIDEÓ

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést – közölte a rendőrség oldalán.