Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 07. 10:53, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Befejeződött a veszprémi naperőmű kivitelezése

Befejeződött a veszprémi naperőmű kivitelezése

Befejeződött a veszprémi naperőmű kivitelezése, a környéken egyedülálló napelempark közel négyszázmillió forintos beruházással 6800 négyzetméteren jött létre a megyeszékhely külterületén - közölte a beruházó HNS-Sun Kft. az MTI-vel.

A projekttársaság közlése szerint az uniós támogatásból megvalósuló projekt teljes elszámolható költsége 378,9 millió forint volt. A kivitelezés tavaly augusztusban kezdődött.
A cég az erőmű beüzemelésének idejéről az MTI érdeklődésére közölte: a napelem parkban a termelés a hivatalos ellenőrzések, illetve a projekt végleges lezárását követően indulhat el, ami több hónapot is igénybe vehet. A beruházó célja a mielőbbi üzembe állás.
A beruházás során polikristályos napelemeket alkalmaztak, amely kiforrott, és közép-európai viszonyok között is jól bevált technológia - közölték. A projekt hozzájárul a környezetre káros hatások, ezek között az üvegházhatású gázok és a fosszilisenergia-felhasználás csökkentéséhez.
A cég korábbi közlése szerint a projekttel a HNS-Sun Kft. a város villamosenergia-fogyasztásának részleges ellátását szeretné biztosítani.
Tájékoztatásuk szerint a projekt során 499,5 kilowattpeak (kWp) névleges teljesítményű naperőmű jön létre. A névleges teljesítmény alapján becsülhető éves hozam 550 ezer kilowattóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során