Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Budapestre jön a Google űrversenye

Budapestre jön a Google űrversenye

Magyarországon, Budapesten tartják éves találkozójukat a világ egyik legjelentősebb technológiai versenye, a Google Lunar XPRIZE résztvevői 2014 júniusában. Az esemény házigazdája a verseny magyar résztvevője, a Puli Space Technologies, főtámogatója pedig a Design Terminál lesz.

A Google Lunar XPrize versenyének célja működő tudományos kutatójárművet küldeni a Holdra 2015 végéig. A 20 millió dollár értékű fődíjat az a résztvevő csapat viheti haza, mely min. 90 százalékban magánerőre támaszkodva először juttatja el járművét a Holdra.

A kezdeti 29 indulóból mára már csupán 18 maradt versenyben, köztük a magyar Puli Space Technologies. A fiatal mérnökökből álló Puli csapata az elmúlt év során Marokkóban és Hawaii-n is tesztelte már saját holdjáró szerkezetüket és továbbra is versenyben van a fődíjért. „Büszkék vagyunk rá, hogy a Puli Magyarországra hozza a világ egyik legizgalmasabb versenyének csapatát, ezzel közel félszász tehetséges fejlesztőt a világ minden tájáról” - hangsúlyozta Pacher Tibor, a Puli csapatvezetője.

A Budapesten sorra kerülő júniusi találkozó (Team Summit) célja, hogy a megmaradt versenyzők megosszák egymással tapasztalataikat és terveiket a verseny hátralévő részére. A nemzetközi vendégek emellett innovatív magyar vállalkozásokkal, fiatal vállalkozókkal, befektetőkkel és a hazai startup világ ösztönzéséről szóló kormányzati tervekkel is megismerkednek majd. „Az XPrize szervezői a jelen, résztvevői pedig a jövő meghatározó technológiai vállalkozásai. Látogatásuk kivételesen jó lehetőség, hogy bemutassuk nekik a magyar startupvilág eddigi sikereit és jövőbeni reménységeit” – hangsúlyozta Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója.

A Google Lunar XPrize találkozója rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, melyet szilícium-völgybéli alapítói a magyar fővárosba hoznak. Emlékezetes, hogy 2013 novemberében – szintén a Design Terminál támogatása mellett – Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját a Google és a NASA által alapított egyetem, a Singularity University is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során