Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Július 11. 13:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Doppingolt egy magyar úszó

Doppingolt egy magyar úszó

Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszonyosúszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.

"A súlyos vállsérülésem minél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017 májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott" - áll a versenyző keddi közleményében.

Sincki hozzáteszi, a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) a versenyengedélyét azonnal felfüggesztette, a lefolytatott fegyelmi vizsgálat után kétéves eltiltással büntette.

"Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban. A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyrehozzam" - hangsúlyozta Sincki Ádám.

A szövetség közleménye szerint a szankció "megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért".

"Ez egyben figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, - legyen az bármilyen kis mértékű, de kimutatható mennyiség - az adekvát szövetségi válasz sosem fog elmaradni" - fejti ki az MBSZ kommünikéje.

A Világjátékokon - a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén - 13 sportágban 60 magyar indul a Lengyelországban július 20. és 30. között sorra kerülő eseményen. A sportolók ünnepélyes fogadalomtétele csütörtökön lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.