Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 17. 08:35, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét

Elítélték a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét - közölte a törvényszék pénteken.

Azt írták: a 42 éves férfinél a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta, továbbá több mint hárommillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a vádlottat.

A férfi 2018 szeptemberében a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyen előbb megfojtotta korábbi élettársát, majd késsel megölte annak gyermekét is. Ezután tettét megpróbálta rablógyilkosságnak beállítani, de a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a rendőrök a férfit a bejelentést követő négy órán belül elfogták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A Veszprémi Törvényszék elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik. A bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig - vádlotti és védői fellebbezés mellett - fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.