Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 27. 12:58, péntek | Külföld
Forrás: mti

Ellopták II. János Pál pápa vérereklyéjét a Garda-tó melletti zarándokhelyről

Ellopták II. János Pál pápa vérereklyéjét a Garda-tó melletti zarándokhelyről

Ismeretlen tettesek ellopták II. János Pál pápa vérereklyéjét a Garda-tó melletti Montecastello zarándokhelyről.

Szintén eltűntek Jerzy Popieluszko lengyel római katolikus pap, vértanú csonttöredékei - közölte az Il Giornale milánói napilap.

A magukat turistáknak álcázó tolvajok behatoltak a Garda-tó lombardiai oldalán lévő Tignale község Montecastello zarándokhelyére, és ellopták az oltár közelében lévő relikviákat. Egy őr értesítette a rendőrséget.

Giuseppe Mattanza, a zarándokhelyért felelős lelkész felszólította a tolvajokat, juttassák vissza névtelenül az ereklyéket.

"A relikviákat katalogizáltuk, sohasem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba" - mondta Mattanza. Hozzátette: a tolvajok nyilvánvalóan jól ismerték a helyszínt.

A relikviákat Stanislaw Dziwisz lengyel bíboros, II. János Pál pápa egykori titkára 2014-ben Tignaléban tett látogatásakor adományozta a zarándokhelynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.