Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 04. 15:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot Moszkvában

Felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot Moszkvában

A Hizb ut-Tahrír al-Iszlami nemzetközi terrorszervezet egy moszkvai sejtjének felszámolásáról számolt be hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A tájékoztatás szerint a terrorszervezet nyolc tagját őrizetbe vették. Az FSZB közölte, hogy a gyanúsítottak az egész világra kiterjedő kalifátus létrehozását, a világi intézmények lerombolását és a hatalom erőszakos megdöntését célzó ideológiájuk alapján "alkotmányellenes tevékenységet" folytattak.

Az őrizetbe vett iszlamistáktól tiltott propagandaanyagokat foglaltak le. Az FSZB nem közölte, hogy az elfogást mikor hajtotta végre.

A magát erőszakmentesnek valló, az egykori Szovjetunió területén aktív, és a muszlim teokratikus állam megteremtésére törekvő Hizb ut-Tahrír al-Iszlamit (az Iszlám Felszabadítás Pártját) Oroszországban 2003 óta terrorszervezetként tartják számon és máshol is betiltották, de például Ukrajnában szabadon működhet.

Címkék: iszlamista, moszkva, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.