Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 02. 12:09, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fesztiválozni pénz nélkül is lehet

Fesztiválozni pénz nélkül is lehet

Javában tart a fesztiválszezon, sőt a legnagyobb rendezvény, a Sziget Fesztiválköztársaság éppen a jövő héten indul, de azt már most tudni lehet, hogy az idei év egyik legnagyobb durranása a pénz nélküli bulizás.

A fesztiválokon ugyanis ma már akár online fizetéssel is ki lehet egyenlíteni akár a reggeli hamburger, akár az esti sörözés egyenlegét. Az erre a célra szolgáló fesztivál- és rendezvénykártya nem más, mint egy, a szervező által kibocsátott plasztikkártya alapú fizetőeszköz. A hétköznapokban már kényelmesen használt megoldás tehát itt is használható.

A látogatók egy bankkártya méretű, NFC (Near Field Technology) technológián alapuló chipkártyával lényegében elfelejthetik a készpénzt, egészen pontosan a szervezőknél akár így is fel lehet tölteni az egyenleget, amit fizetéskor csak egyszerűen oda kell érinteni a terminálhoz – hangsúlyozta Kiss Zsolt, a Rent-IT Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a megoldás ráadásul a kereskedőknek és a szervezőknek is jó, hiszen így a jelentős készpénzforgalom problémája – aprópénz a visszaadáshoz, nap végi elszámolás és elszállítás, stb. - is kiküszöbölhető, és a kiszolgálás is gyorsabb lesz.

Nincs limitálva sem a vásárlások, sem a feltöltések száma, és ugye így anyuci is könnyebben küldhet pénzt, ha az éppen elfogyott.

Az idei EFOTT-on is ilyen rendszer működött, de itt a kártya nem egy, hanem több egyenleget is kezelt. A készpénz mellett bankkártyáról vagy mobiltelefonos fizetéssel is „rárakhatunk” a kártyára, talán ez is hozzájárult a sikerhez. A rendezvény ideje alatt közel 1 millió tranzakciót bonyolított le a rendszer – tette hozzá Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. A közel egy hét alatt fennakadás nélkül működött a készpénzkímélő fizetési mód, és mind a fesztiválozók, mind a kereskedelmi egységek részéről pozitív volt a fogadtatás. A tervek szerint jövőre talán már az sem lesz elképzelhetetlen, hogy okostelefonon keresztül, esetleg a fesztivál saját applikációjának segítségével is feltölthető legyen az egyenleg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.