Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

- közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálra feltett térképen megyénkénti bontásban látható az átoltottság aránya.

Azt írták: továbbra is Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék) a legmagasabb az átoltottság.

A keleti országrésszel összevetve a Dunántúlon magasabb az átoltottság - jelezték.

A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék).

Az adatok a december elsejei állapotot tükrözik.

Megismételték, kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, tegye meg. Az oltás minden megyében elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.

A december 5-ig meghosszabbított oltási akcióban akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is el lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják megkapni.

A portálon megtekinthető az oltópontok megyénkénti listája az oltási akcióhéten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére