Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 02. 13:48, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Hollik István: a nemzeti konzultációban három olyan gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot

Hollik István: a nemzeti konzultációban három olyan gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot

A nemsokára induló nemzeti konzultációban három olyan fontos gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ránk akarja erőltetni az akaratát

- mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István hozzátette: "ezek ráadásul húsbavágó kérdések", hiszen a rezsicsökkentésről, a kamatstopról, valamint az extraprofitadóról szólnak.

Brüsszel szerint ezeket mind el kéne törölni. Ma viszont Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági energiaár - mondta a politikus, aki úgy fogalmazott, "ennek vetne véget a brüsszeli direktíva".

Hollik István hangsúlyozta, egy ilyen komoly politikai vitában meg kell kérdezni a magyar embereket.

"Legalábbis szerintünk" - tette hozzá. Úgy látszik a dollárbaloldal szerint viszont nem, hiszen Dávid Ferenc, "Gyurcsány árnyékminisztere" időhúzónak és feleslegesnek nevezte a nemzeti konzultációt - utald a DK politikusa által mondottakra.

"Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen amikor ők kormányoztak, soha nem kérdezték meg az embereket, az energiaárakat viszont 2010 előtt az egekbe emelték, és emellett ők persze Brüsszel minden kérését kérdés nélkül végrehajtották" - mondta Hollik István.

A politikus emlékeztetett, a "dollárbaloldal" a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta támadja azt. Egy évtizede beszélnek arról, hogy a rezsicsökkentés tarthatatlan, az árszabályozó intézkedések, mint a rezsicsökkentés, rosszak. Sőt, Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint "a rezsicsökkentés az egy hülyeség" - mondta.

Hollik István kiemelte: mi viszont arra kérjük Gyurcsány Ferencet, ne támadják, hanem vegyenek részt a nemzeti konzultációban. Így újra lehetőségük lesz világossá tenni a magyarok számára, hogy a rezsicsökkentés ügyében a magyar emberek és családok, vagy Brüsszel oldalán állnak.

"Egy biztos, ezt a csatát csak úgy lehet megnyerni, ha minél többen elmondjuk a véleményünket és ez alapján egyértelművé válik a magyarok akarata. Ezért arra kérünk mindenkit, pártállástól függetlenül, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és védjük meg együtt közös eredményeinket" - hangsúlyozta Hollik István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk