Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 13. 14:58, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Hőmérsékleti szempontból két részre osztható Európa. Hozzávetőleg a Madrid-Bécs-Kijev vonaltól délre a szinte zavartalan napsütés hatására 30 és 38 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A 35 fok feletti hőmérséklet a Balkán- és a Pireneusi-félsziget déli felén a jellemző, a legmelegebbet Dél-Spanyolországban mérik. Ugyanakkor a kontinens északi felén mérsékelt a felmelegedés, a Skandináv-félszigeten már-már hideg van; ott nagy területen 15 fok alatt marad a hőmérséklet. Az északon vonuló ciklonok és frontrendszereik felhő- és csapadékzónája elsősorban a Brit-szigeteket, a Skandináv-félszigetet érintik, ott a gyakran változó felhőzetből szórványosan esik az eső, záporeső. A Kárpát-medencét is eléri egy hidegfront, amelynek mozgása felettünk lelassul, és csütörtökig meghatározója lesz időjárásunknak. Bár átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, a szárazságot érdemben enyhítő csapadék nem valószínű.

Várható időjárás szerda estig:
------------------------------

Kedden főként északon, északnyugaton növekszik meg erősen a felhőzet, és elsősorban ott alakul ki zápor, néhol zivatar, másutt az átmeneti felhőzetnövekedésből csak helyenként fordulhat elő záporeső. Éjszaka tovább növekszik a felhőzet, délen, délkeleten lehetnek gyengén felhős területek. Szerdán az ország nagy részén erősen felhős idő valószínű, délen, délkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap, ott csak estefelé növekszik meg a felhőzet, akkor viszont északnyugaton már egyre kevesebb lesz a felhő. Kisebb eső, zápor bárhol kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is kialakulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21 és 28 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.