Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Január 18. 16:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kábítószercsempész és -kereskedő bűnbanda ellen emeltek vádat

Kábítószercsempész és -kereskedő bűnbanda ellen emeltek vádat

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek egy bűnbanda öt tagja ellen, mert Hollandiából éveken át kokaint, extasyt és speedet csempésztek be Magyarországra - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a bűnbanda Hollandiában élő tagja 2015-ben egyezett meg szegedi barátjával abban, hogy kapcsolatai révén kábítószert juttat majd Magyarországra.

A drogok hollandiai beszerzéséhez szükséges készpénzt, a kinti tag jutalékát, valamint a kábítószer-csomagokat egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó bűntárs segítségével hozták Magyarországra.

A banda 2018 nyaráig legalább 68 kilogramm speedet, 68 ezer extasy tablettát szerzett be. A drogot az üzletet finanszírozó szegedi tag adta tovább nagyobb tételben az orosházi és kiskunhalasi kereskedő társuknak.

A kiskunhalasi elkövető kokainnal átitatott és macskaalomba rejtett szövetanyagból - a hollandiai társ által beszerzett úgynevezett felütőanyag segítségével - a küldeményekből 11 kilogramm kokaint nyert ki, amelyet Budapesten értékesítettek.

A bűnbanda tagjai egymás között virágnyelven beszéltek: az adott kábítószer fajtára használt kifejezéssel - "orchidea", "kóla", "olaj", "rózsa" - közölték egymással telefonon, mikor, milyen drogból, mekkora mennyiségre van szükségük.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy közúti ellenőrzésen a fuvarozást végző tagnál kokaint, kannabiszt és amfetamint találtak, amelynek kábítószer-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának ötszöröse volt.

A megyei főügyészség a bűnbanda mind az öt - letartóztatásban lévő, illetve bűnügyi felügyelet alatt álló -tagjára fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozza a Kecskeméti Törvényszéknek - írta Gyugyi Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk