Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Augusztus 24. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megállapodtak a béremelésről a MÁV-nál

Megállapodtak a béremelésről a MÁV-nál

A vasutasok júliusig visszamenőlegesen 2,4 százalékos alapbéremelést kapnak. Ezt a szeptemberi bérekkel, október 10-ig fizeti ki a cég. A MÁV azt is vállalta, hogy jövő júliusig nem hoz a munkavállalók jövedelmi helyzetét hátrányosan befolyásoló intézkedéseket és nem hajt végre csoportos létszámleépítést.

A béremelésre 2013. július 1-jei hatállyal kerül sor, első kifizetése október elején történik, júliusig visszamenőleg. A béremelés a vezetői kört nem érinti. A munkáltató elsődleges célja a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatás biztonságának garantálása. A vasúttársaság ennek jegyében a megállapodásban is leszögezte, hogy a következő időszakban nem hoz a munkavállalók jövedelmi helyzetét hátrányosan befolyásoló intézkedéseket, valamint nem hajt végre csoportos létszámleépítést. A MÁV törekvéseinek támogatottságát mutatja: a megállapodásban a szakszervezetek is – partnerként – vállalták, hogy 2014. június 30-ig nem veszélyeztetik a munkabékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.