Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 21. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mitől olyan népszerű turistacél London?

Mitől olyan népszerű turistacél London?

A múlt év nyarán húsz százalékkal nőtt London idegenforgalma.

Ez új rekord, amellyel London a világ legnépszerűbb turista célpontja lett. Az, hogy London tavaly nyáron új csúcsot állított fel az ideérkező turisták számát tekintve, köszönhető a kedvező időjárásnak, emellett az is vonzó, hogy a város nyelve angol, amivel szinte minden ideérkezőt turista boldogul.

Emellett talán még annak is, hogy százezrek sereglettek ide, hogy elmondhassák: látták az újszülött György herceget, a csecsemőt, akiből egyszer még Anglia királya lehet. A lényeges turista-vonzó tényezők között van olyan, amit más város nem tud leutánozni, és olyan is, aminek a másolását érdemes fontolgatni.

London nyelve angol, olyan világnyelv, amivel immár a legtöbb ideérkező külföldi boldogul. Ennek London számára van egy olyan speciális idegenforgalmi előnye is, amit érdemes említenünk: itt nyáron nem tartanak szünetet a színházak.

Sok százezer turista kimondottan azért vakációzik Londonban, mert az amerikai vagy ausztrál kisvárosban, ahonnét jön, nincs jó színház, s szeretne látni egy-egy emlékezetesen színvonalas előadást. A nem angol anyanyelvűek színházi élményét pedig legalább tizenöt parádésan kiállított, remekül előadott musical biztosítja. Napról napra ugyanaz a darab, kétszer egy héten matinéval is. Az adott nyelvi előnyt tehát jól kihasználja London.

Vonzóerőt jelentenek a város gazdag múzeumai, amelyek közül a legnagyobbak belépődíj nélkül tekinthetők meg. Szépek továbbá a parkjai, nem állnak le a sporteseményei, beleértve a wimbledoni teniszbajnokságot.

Műemléki attrakcióinak a legtöbbje viszont belépődíjas. Már nem csak az ősi Towerbe kell fizetni a bejutásért, és ott külön a koronaékszerek, az öklömnyi gyémántok megtekintéséért, hanem a Szent Pál székesegyház megtekintése sem ingyenes.

London nem olcsó város, drágák a szállodák, a vendéglők, a turista metróbérletet sem adják fillérekért. A hatvanöt éven felüli külföldi nem utazhat ingyen.

A látnivalók sokasága, a hasznos időtöltés ezernyi lehetősége kiegyensúlyozza azt a tényezőt, hogy London költséges. A luxus áruházak pedig tízezrével vonzzák a dúsgazdagokat, főként Ázsiából és a Közel-Keletről.

Londonban 2013 folyamán 16 millió idegen fordult meg. Szoros a verseny Párizzsal, Bangkokkal, New Yorkkal. Idén ide fut be a Tour de France, októberben nagy Sherlock Holmes kiállítás nyílik a London Múzeumban, és most ünneplik Shakespeare születésének a 450 évfordulóját is. Élményszerű látnivalókban nincs hiány. London pedig újabb rekorddöntést remél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk