Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 30. 07:03, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérő befogadóállomáson

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérő befogadóállomáson

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben. Kedden a Baden-Württemberg tartománybeli Oberteuringenben csaptak fel a lángok egy átalakított raktárban.

A csarnok egyik homlokzata leomlott a tűzben, és az épület lakhatatlanná vált. A hatóságok szerint nem valószínű, hogy műszaki hiba okozta a tüzet, és meglehet, hogy gyújtogatás történt. A raktárcsarnokban 70 embernek alakítottak ki szállást, és még ősszel be akarták költöztetni az első menedékkérőket.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) legutóbbi összesítése szerint az idén eddig 22 gyújtogatásos támadás történt menekültszállások - többnyire még üresen álló épületek - ellen. A belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat szerint valószínűleg nem országosan szervezett, központilag irányított támadássorozatról van szó. Erre utal, hogy az eddig azonosított elkövetők 70 százaléka a gyújtogatás helyszínének térségéből, vagy az adott településről származik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.