Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MNO

Okostelefonra szerelhető objektív a Sonytól

Okostelefonra szerelhető objektív a Sonytól

Különleges megoldással kíván javítani az okostelefonok fotóinak minőségén a Sony. A szerkezet nem a beépített kamerán kíván javítani, hanem egy, a készülékházra felszerelhető objektívvel készítené el a képet.

Fotósok milliói tartják, hogy egy mobiltelefonos kamera soha nem lehet olyan jó, amilyen egy fényképezőbe kerül. Bár vannak próbálkozások, és a technológia is fejlődik, igazi áttörést még sem aratott senki a témában. Ugyanis manapság nem elég, ha egy telefonnal jól lehet fotózni, fontos a szép külső és a kecses formaterv is, márpedig a kettő nem mehet egyszerre.

Úgy néz ki, hogy a Sony megtalálta a megoldást, ugyanis kettő, Android és iOS rendszerű telefonon is használható, külső objektív bemutatására készülnek. A kiszivárgott fotókon is szereplő DSC-QX10 és DSC-QX100 egyaránt rendelkezne saját Bionz processzorral, képérzékelővel és SD kártya olvasóval is. Külön gombok viszont nem kapnak rajtuk helyet, hiszen kezelésük az okostelefonra telepített alkalmazáson keresztül történne. Az elkészült fotók minőségét minden bizonnyal nem éri majd nagy kritika, hiszen a QX10 18 megapixeles képet készítene a QX100 pedig 20,2 megapixelben örökítené meg az élményeket. A két újdonság hivatalos bemutatója információk szerint a szeptember 4-én kezdődő IFA-n várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.