Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2021. Október 29. 13:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Őrizetbe vették az ikladi halálos gázolás gyanúsítottját

Őrizetbe vették az ikladi halálos gázolás gyanúsítottját

Őrizetbe vették a csütörtök esti ikladi halálos gázolás gyanúsítottját - tette közzé a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A rendőrség csütörtök este azt írta, hogy autóval elgázoltak egy budapesti kerékpárost Ikladon, a Szabadság úton, és a 19 éves férfi a helyszínen meghalt.

Az Aszód felé haladó gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül haladt tovább. Később egy Aszód irányából érkező szürke, jobb elején törött járművet vettek észre a rendőrök, amely kénytelen volt megállni az akkor már rendőrökkel és villogó autókkal teli - teljes szélességében lezárt - helyszín közelében. A járőrök igazoltatták az 56 éves sofőrt, majd előállították. Látható és érezhető volt, hogy a férfi ivott, ezért először megszondáztatták, majd előállították mintavételre - közölték.

A galgamácsai férfi a baleset körülményeire nem emlékezett tisztán, arra viszont igen, hogy előzőleg italért indult Aszódra, mert falujában már nem volt nyitva bolt. Ikladon áthajtva rémlett neki egy csattanás, de tudomást sem véve róla továbbhajtott.

A gödöllői rendőrök halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az autós ellen, és kezdeményezik letartóztatását - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 18:04, csütörtök | Belföld

Több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 közepéig

A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 első felében

2022. Január 20. 16:08, csütörtök | Belföld

Egyre több iskolás szeretne szakmát és érettségit szerezni

Egyre több nyolcadik osztályos iskolás szeretne szakmát és érettségit szerezni - derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) felméréséből, amelynek összegzését csütörtökön juttatta el az MTI-hez a szervezet.

2022. Január 20. 15:07, csütörtök | Belföld

Markáns hidegfronttal többfelé intenzív csapadék érkezik

Markáns hidegfront érkezik csütörtökön, amelynek nyomán többfelé várható intenzív csapadék: havas eső, akár villámlással, dörgéssel kísért hózápor - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

2022. Január 20. 14:03, csütörtök | Belföld

Több milliós értékben loptak el műkincseket

Elfogták a feltételezett elkövetőket, akik egy tiszaderzsi lakóházból vittek el műtárgyakat a tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével.