Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 01. 07:51, péntek | Bulvár
Forrás: RLM

Oxford vs. Cambridge összecsapás a Dunai Regattán

Oxford vs. Cambridge összecsapás a Dunai Regattán

Először száll szembe egymással hazánkban a két elit egyetem

2016-ban is jön az év sportfesztiválja, a Dunai Regatta! Idén hat magyar egyetem profi evezős csapata és a két nagy múltú egyetem, az Oxford és a Cambridge sportolói sorakoznak fel a nagy Dunán, miközben a magyar felsőoktatás krémje tizenöt csapattal áll rajthoz az amatőr sárkányhajós futamokon. Az egyetemi összetartozást, a sportos életmódot és a Duna sokszínű felhasználását célzó rendezvény a vízi versenyek mellett sokszínű parti programokkal és esti koncertekkel várja május 7-én a Műegyetem rakpartra látogatókat.

A Dunai Regattán csap össze először hazánkban a két világhírű angol egyetem, az Oxford és a Cambridge profi evezős nyolcasa. A két együttes legutóbb a Cancer Research UK futamon találkozott március 27-én Londonban; akkor a Cambridge bizonyult jobbnak. Május 7-én hat magyar egyetem kap lehetőséget, hogy hazai pályán győzze le a két világklasszist. A profi evezősök mellett tizenöt felsőoktatási intézmény amatőr sárkányhajó csapata is összecsap egymással.

A versenyek látvány szempontjából sem lesznek mindennapiak: az egyetemi színekbe öltözött versenyzők a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveznek végig, így a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthetik egyetemeiket.

Az ingyenes, egész napos rendezvény nemcsak a vízi futamokról szól; az egész napra lezárt Műegyetem rakparton napközben a szurkolásé és a sportolásé a főszerep, és hogy teljes legyen az élmény, a Regatta estére hangulatos fesztivállá alakul. A nagyszínpadon fellép a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató győztese, majd a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban és több DJ gondoskodik a hajnalig tartó buliról.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében negyedik alkalommal megvalósuló Dunai Regatta célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyetemeket, felhívja a figyelmet a sportos életmód fontosságára, építse Budapest imázsát és szemléltesse a Duna sokszínű kihasználási lehetőségeit. Az egyetemi csapatok nemcsak a vízen, de a parton is versenghetnek, hiszen többek között strandröplabda és streetball bajnokságokon mérhetik össze a tudásukat. A nap folyamán egyéb csapat- és extrém sportok is felvonulnak a rakparton, így például a paintballt, a teqballt, a falmászást is kipróbálhatják a sportkedvelők. Aki mégis inkább nézőként venné ki a részét a Regattából, az az evezős és sárkányhajós futamok mellett a világhírű Lords of Gravity freestyle-akrobatikus kosárlabda csapat bemutatóját is élvezheti, a jótékonykodni vágyók pedig vért is adhatnak.


Dunai Regatta, az év egyetemi sportfesztiválja 2016. május 7-én, szombaton 12:00 – 04:00 óra között, a budapesti Műegyetem rakparton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.