Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Április 20. 10:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Pénzmosás miatt emeltek vádat egy hajléktalan férfival szemben

Pénzmosás miatt emeltek vádat egy hajléktalan férfival szemben

Pénzmosás miatt emeltek vádat egy hajléktalan hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki egy trafikostól kicsalt összeg eltüntetésében segédkezett megbízójának - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a veszélyhelyzetben érvényes eljárásjogi szabályok alapján az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy a vádlottra – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

A hajléktalanként Hódmezővásárhelyen élő férfi nem rendelkezett állandó jövedelemmel, 2018 júniusában azonban az eljárás során ismeretlenül maradt megbízója utasítására – 5-5 ezer forint ellenében – két bankfiókban számlát nyitott. A számlákra néhány nappal később egy dohánykereskedéssel foglalkozó sértett több részletben, 5,8 millió forintot utalt át. A vádlott megbízója azt hitette el a sértettel, hogy egy megszűnő dohánybolt árukészletéért fizet.

A vádlott a pénzt fölvette a számlákról, és a telefonon kapott utasítások alapján egy kidőlt tábla alatt, illetve egy trafóháznál rejtette el. Ezért még 8 ezer forintot kapott.

A veszélyhelyzet idején érvényes kormányrendelet lehetőséget biztosít arra a bíróságnak, hogy a legfeljebb nyolc év szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények esetén, a bűnösségüket tagadó vádlottak ügyében tárgyalás nélkül, büntető végzéssel hozzon döntést. Ezért az ügyészség azt indítványozta a Szegedi Törvényszéknek, a férfira felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, és kobozza el a bűncselekményért kapott pénzt – tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.