Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2019. December 05. 16:46, csütörtök | Helyi
Forrás: balatonfured.hu

Balatonfüreden is átteker a Giro d’Italia

Balatonfüreden is átteker a Giro d’Italia

A világ egyik legjelentősebb kerékpáros körversenye, a Giro dʼItalia jövő májusban a Balatonnál rendezi az egyik szakaszát. A világklasszis bringások az első három szakaszt Magyarországon teszik meg, ebből a harmadik táv lesz a Balaton-f

Jövőre Magyarországról rajtol majd az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. Három szakasz lesz, amelyből az egyik a Balatont, azon belül Füredet és Tihanyt is érinti majd.

Tavaly több mint 800 millióan követték tévén a versenyt, 3-400 ezer ember pedig a helyszíneken szurkolt a bringásoknak a világ egyik legjelentősebb körversenyén.

A Girónál nem ritka, hogy a rajtot más országban rendezik, mint magát a versenyt: korábban már Izraelben is rendeztek szakaszokat, ilyenkor a turisztikailag leglátványosabb tájakon tekernek a versenyzők. Így esett a választás a Balaton-felvidékre is.
Mauro Vegni, a Giro versenyigazgatója ezt mondta a balatoni szakaszról: Ha csak technikai szempontból nézzük, akkor sík szakasznak számít, enyhe emelkedők lesznek benne. Ez promóciós célú, országimázs növelő szakasz. A mezőny a három magyar szakasz után repülőre ül és Szicíliában folytatja.

A magyarországi Grande Partenza, azaz nagy rajt keretében 2020. május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.
A második etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol, majd a Pilisen átkelve a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben ér véget a 193 kilométeres táv.
A harmadik, 197 kilométeres szakasz május 11-én Székesfehérváron kezdődik, Veszprém érintésével befut Balatonfüredre, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig.

Balatonfüreden a 71-es úton haladnak majd át a bringások, a város a tervek szerint kísérő programokkal várja majd a világhírű versenyt.

Címkék: balatonfüred

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 18:09, szerda | Külföld

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Floridában

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult.

2020. Január 22. 17:41, szerda | Külföld

Meghalt Terry Jones, a Monthy Python sztárja

Meghalt 77 éves korában kedden este Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja - írta a BBC hírportálja szerdán a színész ügynökére hivatkozva.

2020. Január 22. 17:10, szerda | Bulvár

Az Andonik Médiaválogatott Szigetszentmiklóson - VIDEÓVAL

Ezúttal a Szigetszentmiklósi Teremlabdarúgó Kupán vett részt a csapat, amelyről a csapat kapitánya, Nagy Anett tájékoztatja bővebben a nézőket.

2020. Január 22. 17:08, szerda | Életmód

Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy idős betegnek Szegeden

Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek szerdán a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE),