Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 08. 06:53, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/MTI/Mónus Márton

Rácz Gergő és Orsovai Reni nyerte A dal 2020 showműsort

Rácz Gergő és Orsovai Reni nyerte A dal 2020 showműsort

Rácz Gergő és Orsovai Reni nyerte Mostantól című számával A Dal 2020 showműsort szombaton Budapesten. A dal ezzel megkapta az év magyar slágere címet és előadója 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrie

A Duna Televízióban és a Duna World csatornán élőben közvetített döntőben nyolc előadó mutatta be produkcióját: a Fatal Error (daluk címe: Néma), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd), a Tortuga (Mámor tér 3.), Ember Márk (Tovább), Kóbor Zsóka és Polgár Patrik (Valamiért), a Nene (Későre jár), valamint a Turbo (Iránytű). A versenyzők maguk dönthették el, hogy az eredeti hangszerelésben vagy akusztikus változatban adják elő dalukat.

A zsűri tagjai a nyolc dal elhangzása után egyenként 10, 8, 6 illetve 4 pontot adtak az általuk legjobbnak ítélt négy dalnak. Az így versenyben maradt négy előadó, Rácz Gergő és Orsovai Reni (32 pont), a Turbo (30 pont), a Nene (20 pont) és Ember Márk (14 pont) közül a nézők választották ki a nyertest SMS-ben küldött szavazataikkal. A legtöbb voksot Rácz Gergő és Orsovai Reni kapta, így megnyerte A Dal 2020-at.

A díjat a VOLT Produkció nevében Lobenwein Norbert adta át. A duó 75 millió forintos összértékű nyeremény mellett a 2020-as Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is lett és felléphet a legnagyobb hazai fesztiválok, köztük a VOLT és a Strand színpadán.

A Mostantól Rácz Gergő és Orsovai Reni első közös dala, amelynek zenéjét Bella Máté és Rácz Gergő, szövegét Hujber Szabolcs és Rácz Gergő írta. A számban az énekes élete legkínosabb pillanatát mutatja be, amikor a párja megtudta, hogy hűtlen volt hozzá.

Rácz Gergő Fonogram-díjas magyar zeneszerző, énekes, producer. Orsovai Reni egy középiskolában tanít ének-zenét, 2017-től a Székesfehérváron alakult Nene zenekarnak is tagja, amellyel szintén bejutott A Dal 2020 döntőjébe.

"Nem gondoltuk volna, hogy győzünk, nagyon boldogok vagyunk" - mondta a döntő után Rácz Gergő.

A döntő extra produkciójaként Pápai Joci adta elő Az én apám című dalát, valamint a Csík Zenekar a Csillag vagy fecske című számát énekelte el. Az adásban jelentették be, hogy A Dal Akusztik online szavazást és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését szintén Rácz Gergő és Orsovai Reni kapta.

Az immár kilencedik alkalommal lezajlott dalválasztó show zsűrijében Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, a Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző szerepelt.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie volt.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján - adal.hu -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során