Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: Magyarország a saját kezébe vette sorsát

Rogán: Magyarország a saját kezébe vette sorsát

Az Európai Unió bürokratáiból, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank tisztségviselőiből álló trojka ma már nem szólhat bele a magyar családok életébe - jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője - az országgyűlési képviselőcsoport beszámolóját ismertetve - a Fidesz szombati kongresszusán, Budapesten. Emlékeztetett rá, hogy kiszélesítették a közteherviselést és adókedvezménnyel segítik a gyerekes családokat.

Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely kiszélesítette a közteherviselést, bevonva abba a multinacionális cégeket és a bankokat. A politikus hangsúlyozta: 2010-ben Magyarország a saját kezébe vette a sorsát, majd idén nyáron visszafizette az IMF-hitelt, így ma újra független, a 'trojka' már nem szólhat bele a családok mindennapjaiba.

Szavai szerint azonban a magyarországi baloldali ellenzék az elmúlt napokban ismét nyíltan a bankok és a multik oldalára állt, ezzel veszélyben forog a gyermekek után járó adókedvezmény és másfél havi nyugdíj, továbbá akár 40 százalékos is lehet a személyi jövedelemadó - hívta fel a figyelmet Rogán Antal. Kiemelte: ennek az útnak a végén a nemzeti függetlenség elveszítése áll, ahol ismét tárt karokkal várna Magyarországra a 'trojka'.

Mindezzel szemben a mostani kabinet adókedvezménnyel segíti a gyermekes családokat, amit tovább bővít, újra három évre emelte a gyes időtartamát, sőt már előkészítés alatt van a gyed extra, megtörték a rezsiárakat és a munkanélküliség növekedését is, és megküzdöttek a devizahitelesekért, amit novemberben újrakezdenek - sorolta Rogán Antal. Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarországot az Európai Parlamentben is megvédték, ahol 'üzleti körök érdekeitől vezérelve' igaztalanul támadták.

Beszédében azt is mondta, hogy 2014-ben nem egy ország, hanem egy egész nemzet szavaz Magyarország ügyeiről. 'A nemzet újraegyesítését elkezdtük' - jelentette ki a frakcióvezető a határon túli magyarok választójogára utalva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: