Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 09. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: mno.hu

Szülés után nincs szex – de meddig?

Szülés után nincs szex – de meddig?

Egy friss tanulmány szerint a legtöbb első gyermekes édesanya a szülést követően legalább hat hetet vár, mire újra közel engedi magához a férjét.

Bár a legtöbb frissen szült nő viszonylag sokat várt a hüvelyi szexszel, 53 százalékuk valamilyen más módon azért már előtte is együtt volt párjával – derül ki az International Journal of Obstetrics and Gynaecology című lap aktuális számából.

Az ausztrál kutatók több mint 1500 nőt kérdeztek meg arról, hogy szülésük után mennyit vártak a szex újrakezdésével. A válaszokból többek között az is kiderült, döntésüket nagyban befolyásolta a koruk is, ugyanis míg a 18–24 éveseknek 63 százaléka élt házaséletet a szülés után hat héttel, addig a 30–34 éveseknek csak 40 százaléka. A szex halogatásában az is szerepet játszott, ha valaki császármetszéssel szült, fogóval segítették világra a gyerekét, vagy gátmetszése volt. A tanulmány arról is beszámolt, hogy az első gyermeküket szülő nőknek csupán 10 százaléka szült hüvelyi úton úgy, hogy a gát sem sérült meg, így a leendő szülők jobb, ha arra készülnek fel, hogy szülés után minimum hat hétig el fog maradni köztük a szex.

A tanulmányt készítő Stephanie Brown, a Murdoch Gyermekgyógyászati Kutatóintézet munkatársa úgy véli, vizsgálatuk fontos tanulságul szolgálhat azoknak a pároknak, akik még a gyerekvállalás előtt állnak, mert így nem fogja őket váratlanul érni, hogy gyermekük születése után hosszabb ideig kell várni, mire újra intim közelségbe kerülhetnek egymással. Természetesen a fenti adatokat nem előírásszerűen kell figyelembe venni, hiszen végső soron minden pár maga dönti el, mikor érzik elérkezettnek az időt arra, hogy újra egymáséi legyenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.