Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 20. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Több milliós értékben loptak el műkincseket

Több milliós értékben loptak el műkincseket

Elfogták a feltételezett elkövetőket, akik egy tiszaderzsi lakóházból vittek el műtárgyakat a tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével.

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre január 10-én, mert ápoltja tiszaderzsi otthonának udvarában – a tulajdonos ugyanis nem abban az ingatlanban él –, a friss hóban ismeretlen személyek lábbeli nyomait fedezte fel, majd néhány perc múlva észlelte, hogy az idegenek bejutottak a házba is. A tettesek a lakásból láncfűrészeket, festményeket, porcelánedényeket, műszaki cikkeket, különböző dísz- és használati tárgyakat tulajdonítottak el. A lopással okozott kár meghaladja a 8 millió forintot – közölte a rendőrség.

Bejelentést követően a tiszafüredi rendőrök nyomozásba kezdtek és többszáz órányi kamerafelvételt elemeztek. Hamarosan kiderült számukra, hogy kik a feltételezett elkövetők.

A tiszafüredi rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a tetteseket, akiket a nyomozók kedden gyanúsítottként hallgattak ki. A négy középkorú férfi és a 19 éves nő terhére lopás bűntett elkövetését rótták. A nyomozó hatóság kettejük esetében határozott az őrizetbe vételről, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg társaik szabadlábon védekezhetnek.

A gyanúsított kihallgatások során a nyomozók látókörébe került az a tiszaszentimrei lakos, akinek az eltulajdonított értékeket eladták. A rendőrök a kutatás során az értékes tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták. Az alkalmi vevőt – mivel a megalapozott gyanú szerint tudhatott arról, hogy a vételre felkínált és később megvásárolt tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak – pénzmosás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.