Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2020. November 08. 10:06, vasárnap | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Valószínűleg megállt a napi fertőződési szám emelkedése Angliában

Valószínűleg megállt a napi fertőződési szám emelkedése Angliában

A legújabb statisztikai adatok arra vallanak, hogy valószínűleg megállt a naponta bekövetkező új koronavírus-fertőzések számának növekedése Angliában.

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett heti felmérése szerint az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országrészében az október 31-én zárult egy hétben 618 700 - hozzávetőleg kilencven lakosonként egy - volt a koronavírust hordozó fertőzöttek száma.

Az ONS közölte: számítási módszertana arra vall, hogy a múlt héten tízezer lakosonként naponta 8,38 új koronavírus-fertőzés történt Angliában az egy héttel korábban mért 9,52 helyett.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi folyamatos emelkedés után 50 ezer körüli szinten stabilizálódott a naponta bekövetkező új angliai fertőződések száma az október 31-én zárult egyheti időszakban.

Az ONS becslései szerint az eggyel korábbi héten 51 900 új koronavírus-fertőzés történhetett napi átlagban.

A statisztikai hivatal más módszerekkel méri a koronavírus-fertőzés terjedésének sebességét, mint a kormány. A brit egészségügyi minisztérium a koronavírus-szűrésekkel kétséget kizáróan igazolt új fertőzéseket tünteti fel napi adatismertetéseiben, az ONS ugyanakkor szélesebb adatkörre kiterjedő, becsléseket is tartalmazó folyamatgörbéket vázol fel heti kimutatásaiban.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a csütörtök estével zárult 24 órában az Egyesült Királyság egészében 24 141 koronavírus-fertőzést szűrtek ki.

Országszerte eddig 32,6 millió koronavírus-tesztet végeztek és ezek közül 1,12 millió lett pozitív.

A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - az Egyesült Királyságban eddig több mint 48 ezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének (SAGE) jelenlegi számításai szerint az "R" reprodukciós ráta az Egyesült Királyság egészének átlagában 1,1-1,3 között van, ami azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 11-13 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést.

A brit egészségügyi hatóságok becslése szerint a nagy-britanniai járvány tavaszi tetőzésének idején 3,5 körül lehetett az "R" mutató országos átlagban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 17. 17:49, szombat | Külföld

Mégsem emeli meg elődje befogadási kvótáját Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök pénteken egy sürgősségi rendeletben döntött arról, hogy az Egyesült Államok - csakúgy, mint idén - jövőre is 15 000 menekültet fogad be.

2021. Április 17. 14:47, szombat | Külföld

Olaszország: április 26-tól újraindul a tantermi oktatás és a szabadtéri vendéglátás

A vártnál korábban oldják a korlátozásokat, és április 26-tól egész Olaszországban megnyitnak az oktatási intézmények, valamint engedélyezik a bárok, éttermek teraszainak megnyitását

2021. Április 17. 12:46, szombat | Külföld

Májusra tervezi a teljes nyitást Ausztria

Ausztria májusra tervezi a teljes nyitást, tehát egy időben nyitnak majd meg a hónapokkal ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is

2021. Április 17. 09:43, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 139,7 millió, a halálos áldozatoké csaknem hárommillió a világon

A világon 139 696 311 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 997 367 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint, 79 558 790-en meggyógyultak.