Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Október 31. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Veszélybe kerülhet a betegszállítás is

Veszélybe kerülhet a betegszállítás is

Aggodalmukat fejezték ki a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének tagszervezetei az MBOE hétvégi taggyűlésén, hogy a gázolajár és a jövedéki adó változásai újból jelentősen növelik a betegszállítás költségeit.

Az MBOE az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, hogy az előző napi taggyűlés résztvevői szerint az emelkedő költségeket az amúgy is alulfinanszírozott szervezetek nem képesek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) nyújtotta finanszírozásból fedezni.

Az MBOE ezért szakmai egyeztetést javasol a rendszer további zavartalan működése érdekében. Kezdeményezi, hogy az egészségügyi és a gazdasági tárca tegyen meg mindent azért, hogy biztosítsa a következő évi költségvetésben a gázolajár emelkedésének kompenzációját. A szolgáltatás akadozása veszélyezteti ez egészségügyi ellátórendszert, mivel - mint írják - az orvos-beteg találkozók mintegy húsz százaléka "a betegszállítók közreműködésével jön létre".

Rámutatnak: az elmúlt 3 hónapban az MBOE és az Országos Mentőszolgálat nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az egészségügyi tárca által meghatározott szakmai célok megvalósuljanak, növekedjen a hatékonyság és az áttekinthető működés. Az értékelt időszak elemzése alapján elmondható, hogy a célok részben megvalósultak. A rendszerben lévő további tartalékok feltárása csak további szoros együttműködés alapján lehetséges. Az MBOE, az OMSZ és az egészségügyi tárca között ezért a közeljövőben további szakmai egyeztetések lesznek - olvasható a közleményben.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét