Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2019. December 05. 16:46, csütörtök | Helyi
Forrás: balatonfured.hu

Balatonfüreden is átteker a Giro d’Italia

Balatonfüreden is átteker a Giro d’Italia

A világ egyik legjelentősebb kerékpáros körversenye, a Giro dʼItalia jövő májusban a Balatonnál rendezi az egyik szakaszát. A világklasszis bringások az első három szakaszt Magyarországon teszik meg, ebből a harmadik táv lesz a Balaton-f

Jövőre Magyarországról rajtol majd az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. Három szakasz lesz, amelyből az egyik a Balatont, azon belül Füredet és Tihanyt is érinti majd.

Tavaly több mint 800 millióan követték tévén a versenyt, 3-400 ezer ember pedig a helyszíneken szurkolt a bringásoknak a világ egyik legjelentősebb körversenyén.

A Girónál nem ritka, hogy a rajtot más országban rendezik, mint magát a versenyt: korábban már Izraelben is rendeztek szakaszokat, ilyenkor a turisztikailag leglátványosabb tájakon tekernek a versenyzők. Így esett a választás a Balaton-felvidékre is.
Mauro Vegni, a Giro versenyigazgatója ezt mondta a balatoni szakaszról: Ha csak technikai szempontból nézzük, akkor sík szakasznak számít, enyhe emelkedők lesznek benne. Ez promóciós célú, országimázs növelő szakasz. A mezőny a három magyar szakasz után repülőre ül és Szicíliában folytatja.

A magyarországi Grande Partenza, azaz nagy rajt keretében 2020. május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.
A második etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol, majd a Pilisen átkelve a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben ér véget a 193 kilométeres táv.
A harmadik, 197 kilométeres szakasz május 11-én Székesfehérváron kezdődik, Veszprém érintésével befut Balatonfüredre, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig.

Balatonfüreden a 71-es úton haladnak majd át a bringások, a város a tervek szerint kísérő programokkal várja majd a világhírű versenyt.

Címkék: balatonfüred

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. December 03. 08:00, péntek | Belföld

Hibát találtak egy csokimikulásnál

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot a fogyasztóvédelem - jelentette be Schanda Tamás.

2021. December 03. 07:00, péntek | Kék hírek

TOP 50-es bűnöző bujkált Kaposváron

Súlyos testi sértés és lopás miatt kell felelnie.

2021. December 03. 06:00, péntek | Külföld

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelemből Németországban

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelmi üzletekből Németországban - jelentette be Angela Merkel ügyvezető kancellár csütörtökön Berlinben.