Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2011. November 22. 07:44, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem fogadták el a kormány lemondását

Nem fogadták el a kormány lemondását

Testületileg benyújtotta lemondását az egyiptomi kormány az arab országot irányító katonai tanácsnak, amely azonban a lemondást nem fogadta el – jelentette hétfőn a helyi hírközlés.

A kormány azután nyújtotta be testületileg a lemondását, hogy a főváros, Kairó központjában, a Tahrír téren tüntetők összecsaptak a rendőrséggel. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Mohammed Huszein Tantávi tábornagy vezette tanács elfogadta a kabinet lemondását, de addig nem jelenti ezt be, amíg nem állapodnak meg az új kormányfő személyéről.

A három napja tartó csatározásokban legalább 24 tüntető vesztette életét. A tiltakozók elégedetlenek a katonai kormányzással, szerintük túl lassú az átmenet a civil kormányzáshoz. A március elején, Hoszni Mubarak volt elnök hatalmának megdöntése után hivatalba lépett, Eszám Saraf vezette egyiptomi kormányt folyamatosan bírálták minden oldalról, mondván, semmilyen eredményt nem ért el, és alá van rendelve a katonaságnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, folytatódtak az összecsapások a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartók között hétfőn a kairói Tahrír téren és környékén; az egészségügyi minisztérium közlése szerint az újabb megmozdulások szombati kezdete óta szerte az országban – hivatalosan – 22 ember halt meg ezekben az erőszakos cselekményekben.

A legfelső katonai tanács november 28-ára írta ki a civil kormányzásba való átmenet kezdetét jelző parlamenti választások első szakaszát. A választást több szakaszban, több hónapra elnyújtva tervezik megtartani. A katonai tanács az erőszakos cselekmények ellenére egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy ne halasszák el a voksolást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 16:08, szombat | Külföld

Gyorsan nő a napi új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak,

2021. Szeptember 25. 12:59, szombat | Külföld

A cseh kormányfő a magyar modell szerint alakítaná családtámogatási politikáját

A magyar modell szerint alakítaná Andrej Babis kormányfő, az ANO centrista mozgalom elnöke a cseh családtámogatási politikát,

2021. Szeptember 25. 10:06, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 231,1 millió, a halálos áldozatoké 4,74 millió a világon

A világon 231 123 730 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 737 553 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint

2021. Szeptember 25. 08:00, szombat | Külföld

Stagnál a napi új fertőzöttek száma Szlovéniában

Az elmúlt néhány napban stagnált a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Szlovéniában - derült ki a kormány pénteki jelentéséből.